Lütfen Bekleyiniz...

E-Posta Adresi
    E-Posta Adresi Tekrar
  • Kayıt Ol
BREZİLYA ULUSAL SANAYİ KONFEDERASYONU (CNI), 31 ARALIK 2021 TARİHİNDEN SONRA BREZİLYA’DAKİ ATA KARNELERİ İLE İLGİLİ ÇALIŞMASINA DEVAM ETMEYECEK/24.11.2021

Hızlı Menü

Brezilya’da ATA Karnesi Ulusal Kefil Kuruluşu olarak görevlendirilen Brezilya Ulusal Sanayi Konfederasyonu (CNI) tarafından 4 Kasım 2021 tarihinde yayımlanan bir bildirime göre; Brezilya hükümetince Brezilya’da Ulusal Kefil Kuruluşu (UKK) olarak verilen görevlerinin 31 Aralık 2021’de sona ereceği ve başka bir yenileme için devam etmeyeceği duyurulmuştur. Açıklaması şu şekildedir:

“Brezilya Ulusal Sanayi Konfederasyonu (CNI), 31 Aralık 2021 tarihinden sonra ATA Karnelerinin Brezilya’da çalışmasına devam etmeyecektir. Hükümet tarafından verilen süre 1 Temmuz 2016’dan 30 Haziran 2021’e kadardı ve bu tarih 31 Aralık 2021’e kadar uzatıldı.”

Brezilya Gümrüğü tarafından verilen bilgilere göre, Ulusal Kefil Kuruluşunu seçmek için bir ihale prosedürü başlatılmı, ancak başarısız olunmuştur. Brezilya Gümrüğü, bu ayın sonunda, süresi dolmamış karnelerle ilgili açıklamalar ve yönergeler içeren bir not yayınlayacaktır.

Belirsizlikler göz önüne alındığında Brezilya Gümrüğü; Ülkelerin Ulusal Kefil Kuruluşlarından 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren Brezilya’ya ATA Karnesi vermeyi durdurmaları ve garanti zincirine yeni bir Brezilya UKK’si kabul edilene kadar Brezilya’yı ATA Karnesi Sayfasında ülke isimlerinin yer aldığı “P Kutusu”ndan” çıkarmaları için ATA Karnesi veren ağlarını uyarmaları istenmektedir.

Hâlihazırda düzenlenmiş ATA Karnesi sahiplerinin ise Brezilya Gümrüğü’nün konu ile ilgili yayınlanacak yeni bildirimlerine dikkat etmeleri tavsiye edilmektedir.

Brezilya ile ilgili daha fazla bilgi aldığımızda sizi haberdar edeceğiz.

Bilgilerinize sunulur.

Saygılarımızla,